El Museu de Ciències Naturals de Barcelona reuneix les col·leccions de zoologia i de geologia al parc de la Ciutadella i les de botànica al Jardí Botànic de Montjuïc. És fruit d’una reestructuració organitzativa impulsada l’any 2008 per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona amb la intenció d’integrar i coordinar millor els centres municipals de ciències naturals.

El Museu treballa principalment per avançar en el coneixement i la conservació de la diversitat natural de Catalunya i del seu entorn proper, així com per promoure l’aprenentatge i la descoberta del món natural entre els ciutadans. Amb la seva activitat també vol transmetre valors ètics de respecte per la natura i estimular el debat informat sobre els temes candents i els problemes ambientals que preocupen la societat.

Aquests objectius són compartits amb l’Institut Botànic de Barcelona, centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Ajuntament de Barcelona, amb el qual el Museu té una relació de treball a llarg termini. L’any 2008, la renovació del conveni entre el CSIC i l’Ajuntament estableix la participació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona en totes les tasques de caràcter públic i administratiu de l’Institut.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona · Passeig Picasso, s/n; 08003 Barcelona · Telèfon.: 93 319 69 12 · Fax: 93 310 49 99 · A/e: museuciencies@bcn.cat.