Sortida naturalista matinal al torrent de Jaumandreu i el mirador del Garrigar

Dissabte, 13 d’abril, trobada a les 8:15h del matí a l’avinguda Bases de Manresa

Els motius de la sortida són gaudir de la primavera amb una bona passejada per un espai representatiu de la comarca de Bages, fer créixer la llista particular de cadascú de plantes i animals coneguts, i entendre efectes a l’entorn derivats de pertorbacions atzaroses, de l’ús i la gestió que en fem, i del canvi global.

La ruta a peu començarà i acabarà a les tines dels Manxons, estarà centrada pel torrent de Jaumandreu i tindrà el punt més alt al mirador del Garrigar, al capdamunt del pla de Montconill. Pel camí travessarem bosc que es refà del gran incendi del 1994; ens fixarem en els conreus, en la recuperació de la vinya i en els models de ramaderia; passarem pel mas i l’ermita de Jaumandreu que originen el topònim; tindrem una vista excel·lent de la vall del Cardener i, malgrat la sequera i les poblacions humana i ramadera, esperem veure l’aigua córrer al torrent, entollar-se al gorg Negre i brollar a la font del Clot de les Garses.

El lloc i hora de trobada és a les 8:15h del matí a l’avinguda Bases de Manresa davant de l’EPSEM-UPC a Manresa per compartir viatge en cotxes particulars, o bé a les 8:30h al costat de les tines dels Manxons (Callús) situades uns 200 metres enllà després d’haver creuat el pont sobre el Cardener per la carretera BV-3003 cap a Sant Mateu de Bages. La tornada és prevista a les 13:00h. La caminada té uns 8 km de distància i uns 200 metres de desnivell. Cal inscripció prèvia a l’adreça ichnbages@gmail.com fent constar el nom, els dos cognoms i, si no us heu apuntat ja a sortides anteriors, el vostre número de document d’identitat per donar validesa a l’assegurança.