Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)

Agenda

Assemblea General de socis de la ICHN

Dimarts 30 d’octubre de 2018. Assemblea General de socis de la Institució Catalana d’Història Natural. 

Delegació del Bages

• Sortides naturalistes guiades

Curs de 10 sortides guiades a espais naturals de Catalunya que inclouen temàtiques de botànica, zoologia, ecologia i geologia. Guiades per Jordi Badia i Florenci Vallès, biòlegs, i Oriol Oms, geòleg.

· Dissabte 10 de novembre de 2018, de 8.15 a 20 h, travessa pel Montseny, de Collformic a Fontmartina pels cims de Matagalls, les Agudes i el Turó de l’Home (Osona i Vallès Oriental).


Podeu inscriure-us preferiblement a l’adreça ichnbages@gmail.com o bé al tel.93 324 85 82, fent constar el nom, els dos cognoms i, si no us heu apuntat ja a sortides anteriors, el vostre NIF per donar validesa a l’assegurança. El preu és de 15€ pels socis de la ICHN i de 18€ per aquells que no en siguin.

Consulteu el web de la delegació del Bages

Delegació d’OsonaCicle «Descobreix els sistemes naturals» 2018

· 10 de novembre de 2018, de 10 a 14 h, Els bolets. Cartell. Punt de trobada: Universitat de Vic. Campus de la Torre dels Frares (c. de la Laura, 13. Vic).

 

Totes les activitats són gratuïtes. Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte propi. Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura.

Cal inscripció prèvia per mitjà del correu electrònic: info@museudelter.cat o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter) especificant el nom, els cognoms i elDNI de les persones participants. Podeu trobar més informació a: www.museudelter.cat - www.gno.cat - mon.uvic.cat/cerm/

Vegeu el programa complet

Delegació de la Garrotxa


• Tertúlies naturalístiques

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.


Trobareu més informació de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN a les adreces: http://ichngarrotxa.iec.cat o a www.facebook.com/ichngarrotxa

Delegació de la Serralada Litoral Central


• 34ena Exposició de Bolets

Dissabte 10 de novembre, a les 8 h, davant del Centre Natació Mataró, es convoca la trobada per dur a terme la recol·lecció anual de bolets per mostrar a la 34ena Exposició de Bolets, que s’obrirà al públic a mitja tarda a darrera de l’Ajuntament de Mataró. L’exposició de bolets es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró.  

Campanya de micromecenatge

La Delegació de la Serralada Litoral Central va engegar, el passat mes de gener, una campanya de micromecenatge amb la que, amb tant sols un euro al més, els micromecenes poden ajudar econòmicament a l’equip de voluntaris de la delegació per dur a terme els seus projectes naturalistes, com ara el Projecte Fonts. Podeu col·laborar registrant-vos en aquest enllaç.


Els continguts del darrer número de la revista L’Atzavara es poden consultar en aquesta adreça.

Trobareu mé informació de la Delegació a l’adreça: https://www.facebook.com/delegacioserraladalitoral/

Grup de treball Societat Catalana de Fotògrafs de Natura


• Sessions audiovisuals

Dimecres 7 de novembre de 2018, a les 19 h, a la sala Pere Coromines de l’IEC, a càrrec de Jordi Lluís Pi.


Podeu trobar més informació de la SCFN al seu web.

Grup de treball Grup Orquidològic de Catalunya

• Festa de Tardor del GOC  

Dissabte 10 de novembre de 2018, se celebrarà, a Calders, la Festa de Tardor, amb dinar de germanor amb les aportacions del socis que hi assisteixin amb les seves especialitats culinàries.

A partir de les 10 del matí hi haurà projeccions de viatges de flora i orquídies, a la plaça de l’Església de Calders.Per participar-hi serà necessari comunicar l’assistència a Jordi Prat (jpratf12@gmail.com)

• Exposició fotogràfica col·lectiva «Les orquídies silvestres de Catalunya»

Del 5 al 16 de novembre de 2018, tindrà lloc l’exposició fotogràfica d’orquídies silvestres de Catalunya, amb fotografies dels membres del Grup Orquidològic de Catalunya. Cartell

Es pot visitar de dilluns a divendres, de 16 a 21 h, al Centre Cívic Sales i Carner (c. Bernat Oller, 14-16, de Manresa).

 

Consulteu el web del GOC

Societats adherides


Grup Mineralògic Català - Conferències Mineralògiques de Tardor

· Divendres, 19 d’octubre de 2018, de 19.30 a 21.30 h, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, Espais insòlits del patrimoni geològic català (2a part), a càrrec d’Isaac Camps Gamundi, geòleg, editor científic i guia de camp.

· Divendres, 26 d’octubre de 2018, de 19.30 a 21.30 h, a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC, La explotación humana de los recursos de la Franja Pirítica Ibérica, a càrrec de Mark Andrew Hunt Ortiz. Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de Sevilla. Membre del Grup d’Investigació Atlas.

Programa complet

Activitats amb altres entitats


XV Sessió conjunta CREAF-SCB-ICHN

Dimecres 21 de novembre de 2018, de 9 a 18 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, XV Sessió conjunta CREAF-SCB-ICHN Reptes, idees i solucions per fer ciència ciutadana útil i amb impacte. Programa complet

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta, però es prega confirmació a través d’aquest formulari.

Activitats de l’Institut d’Estudis Catalans

Dilluns 8 d’octubre de 2018, a les 19.15 h, a la Sala Pi i Sunyer de l'IEC. Sessió de recepció del membre numerari de la Secció de Ciències Biològiques, Jordi Casanova Roca. El discurs versarà sobre La morfogènesi o com es genera la forma en els sers vius.

Dimecres 10 d’octubre de 2018, a les 19 hores, a l’IEC. Presentació de la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle «Gegants de la Llengua». Coincidint amb el Dia de Francesc de B. Moll, es presentarà a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll, entitat que va salvar l’Editorial Moll de la desaparició, amb mil dos-cents títols editats en vuit dècades. Invitació

La presentació inclourà diferents parlaments i finalitzarà amb l’espectacle Gegants de la llengua, amb els gegantins d’Alcover i na Catalineta de Manacor, la presentació dels capgrossos de Pompeu Fabra i Moll, i l’actuació de glosadors i xeremies de Mallorca, corrandes de Catalunya i versadors de València. Programa de l’acte

Amb el suport de