Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)

Agenda

Cursos naturalistes

· 11 de novembre de 2017. Introducció a la micologia pràctica, a càrrec de Jaume Llistosella , Secció de Botànica i Micologia, Faculat de Biologia, UB.

Informació i inscripcions: Secretaria de la ICHN. De dilluns a divendres. Tel: 933 248 582; a/e: ichn@iec.cat.  

Programa complet

Delegació del Bages

• Sortides naturalistes guiades

Programa complet


Consulteu el web de la delegació del Bages

Delegació d’Osona - GNO


• Sortides naturalistes guiades


· Dissabte 22 de juliol de 2017. Les papallones. Punt de trobada: davant del quiosc de la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, Folgueroles. Cartell

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a través de les adreces electròniques cerm@museudelter.cat, info@gno.cat o del telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter).

Programa complet

Consulteu el web del GNO

Delegació de la Garrotxa

Les libèl·lules de Sant Feliu de Pallarols

· Divendres 21 de juliol de 2017, a les 19.30 h, a la sala de l’Esbart, Sant Feliu de Pallerols, xerrada amb fotogra?es i presentació del llibre Les libèl·lules de Catalunya, a càrrec de Mike Lockwood.

· Dissabte 22 de juliol de 2017, Sortida matinal per veure libèl·lules, guiada per Mike Lockwood. Trobada, a les 9 h, al Firal de Sant Feliu de Pallerols. Cartell

Sortides de camp per descobrir les Molses i hepàtiques de la Garrotxa, a càrrec de Miquel Jover, botànic, Departament de Ciències Ambientals, UdG. Més informació.

· Dissabte 22 d’abril de 2017. Briòfits de la Garrotxa mediterrània. Cartell
· Dissabte 6 de maig de 2017. Briòfits de la Garrotxa humida.
· Dissabte 7 d’octubre de 2017. Briòfits aquàtics.

Tertúlies naturalístiques

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Podeu consultar més informació de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN a les adreces: http://ichngarrotxa.iec.cat o a www.facebook.com/ichngarrotxa

Delegació de la Serralada Litoral Central

• Tronades cientificonaturalistes

Dimecres 5 de juliol, tindrà lloc la 12ena Tronada, Navegants, illes i tsunamis: els darrers 1.000 anys d’història a la Polinèsia i a l’illa de Pasqua, a càrrec d’Olga Margalef, investigadora del CREAF, que parlarà sobre registres paleoecològics de l’Illa de Pasqua i com aquests ens proporcionen informació sobre el que ha passat durant els darrers mil anys d’història de l’illa. Invitació

• Campanya de micromecenatge

La Delegació de la Serralada Litoral Central va engegar, el passat mes de gener, una campanya de micromecenatge amb la que, amb tant sols un euro al més, els micromecenes poden ajudar econòmicament a l’equip de voluntaris de la delegació per dur a terme els seus projectes naturalistes, com ara el Projecte Fonts. Podeu col·laborar registrant-vos en aquest enllaç.

Els continguts del darrer número de la revista L’Atzavara es poden consultar en aquesta adreça.

Grup de treball Societat Catalana de Fotògrafs de Natura

• Sessions audiovisualsConsulteu el web de la SCFN.

Grup de treball Oxygastra

Consulteu el web d’Oxygastra

Grup de treball Grup Orquidològic de Catalunya

Consulteu el web del GOC

Activitats amb altres entitats

 

Activitats d’altres entitats

XX Congrés de metges i biòlegs de llengua catalana

20 i 21 d’octubre de 2017, a Manresa, tindrà lloc el XX Congrés de metges i biòlegs de llengua catalana. S’admetran inscripcions fins el dia 13 d’octubre. Per a més informació, consulteu el programa

Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans

Dilluns 6 de novembre de 2017, a les 19 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. Conferència Mems i mitjans: l'evolució de la comunicació metafòrica, que pronunciarà Martí Domínguez Romero, membre d’aquesta Secció. En aquesta conferència, Martí Domínguez explora la forma en què es comunica una notícia i les estratègies metafòriques que utilitza el llenguatge per a divulgar un contingut noticiós de la manera més eficient possible. Així les coses, utilitzant exemples de l'actualitat, es mostra com existeixen interessants paral·lelismes entre l'evolució biològica i la cultural. Martí Domínguez és biòleg, escriptor i periodista. Professor titular de Periodisme de la Universitat de València i membre de l'IEC per la secció de Ciències Biològiques, la seua recerca acadèmica l'ha conduït a l'estudi de la retòrica de la ciència. En aquest sentit, ha desenvolupat una línia d'investigació innovadora treballant l'origen de diferents figures retòriques del llenguatge (com ara el símbol i la metàfora) i els mecanismes lingüístics que actuen per a la seua difusió. En l'anàlisi d'aquests mecanismes es descobreixen nombroses similituds amb els processos biològics.  

Grup de Natura Terres de Ponent

El Grup de Natura Terres de Ponent es reuneix l’últim dijous de cada mes al local Lapallavacara (c. Pintor F. Borràs, 19; Balaguer), el qual ha estat cedit gratuïtament per l’Ajuntament de Balaguer. Programa d’activitats del curs 2016-2017.

Podeu posar-vos en contacte amb el grup a través de l’adreça electrònica: grupdenaturaterresdeponent@gmail.com

Amb el suport de