ENLLAÇOS RELACIONATS
Institució Catalana d'Història Natural Website principal de l'entitat
Espai web de les sortides de la ICHN-Bages Espai coordinat per Marta Queralt López que recull observacions i vivències de les sortides naturalistes de la ICHN-Bages, amb una especial atenció a la fotografia.
Sortides de natura 2008-2009 Blog de les sortides naturalistes de la delegació del Bages de la ICHN del curs 2008-09 per Marta Queralt López, amb un extens recull de fotografies
Estimant la terra a través d'imatges Blog de fotografies de les sortides naturalistes de la delegació del Bages de la ICHN del curs 2007-08 per Marta Queralt López
Anella Verda de Manresa L'Anella Verda de Manresa és el mosaic d'espais agrícoles i forestals que envolten la ciutat, l'espai de lleure i de natura per excel·lència i que tant Ajuntament com entitats volem preservar.
Els arbres de Manresa Extracte del llibre Els arbres de Manresa, de Florenci Vallès
Parc natural de Montserrat El parc natural de Montserrat, a l'extrem sud del Bages i gestionat per la Generalitat de Catalunya, protegeix l'emblemàtica muntanya
Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac El parc de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, a cavall de les comarques de Bages i del Vallès Occidental, gestionat per la Diputació de Barcelona
Ensayo Fitotopográfico de Bages Flora de la comarca de Bages de Pius Font i Quer qui, amb aquest treball publicat l'any 1914, guanyaria el títol de doctor en farmàcia i el reconeixement com a eminent botànic.
Plataforma cívica Montsalat La plataforma Montsalat denuncia l'impacte ambiental de la mineria de potassa a la comarca de Bages, en particular la salinització de les aigües
Meandre Entitat constituïda per preservar l'entorn natural de Manresa, en particular el bosc del Suanya i l'espai natural de la vall de Rajadell a Manresa, amenaçats per la construcció de la carretera d'enllaç entre els eixos diagonal i transversal de Catalunya.
Museu de geologia Valentí Masachs El museu de geologia Valentí Masachs, situat a la EPSEM-UPC, mostra col·leccions de fòssils i de minerals amb les seves aplicacions quotidianes.
Parc Geològic i Miner de la Catalunya central Georutes i centres d'acollida per interpretar el variat paisatge geològic de la Catalunya central que compta amb els massissos de Montserrat i de Sant Llorenç del Munt d'origen deltaic, la conca salina i diverses coves.
Les sortides naturalistes de la ICHN Itineraris descrits amb documentació de natura extensa i detallada per descobrir espais naturals de Catalunya guiats per la ICHN.
Fauna de la Catalunya Central Recull de les pàgines sobre fauna publicades a la Revista de Regió7, per Jordi Comellas.
Herbari virtual del Mediterrani Occidental Nascut a partir de l'herbari virtual de les Illes Balears, l'herbari virtual reuneix ara informació i una àmplia galeria d'imatges de les plantes vasculars del Mediterrani occidental.
Biocat Banc de dades de biodiversitat de Catalunya, amb una extensíssima informació sobre plantes, elaborat per la Universitat de Barcelona i el dpt. de Medi Ambient de la Generalitat.
Termcat Diccionari en línia de noms de plantes en català, amb el suport de la ICHN.
Anthos Programa del CSIC amb informació extensa que inclou distribució, fotografies, dibuixos i noms vulgars de les plantes vasculars de l'estat espanyol.
Flora Catalana Herbari fotogràfic de la flora de Catalunya, per Jordi Cebrian, amb especial atenció a les plantes medicinals.
Flora i vegetació de Ponent Presentació d'unes 1500 espècies de plantes de la plana de Lleida.
Tip-Tec Galeria d'imatges del Taller d'Identificació de Plantes del Terme de Calders
Flors silvestres de Catalunya Recull fotogràfic molt complet i ben indexat de la flora de Catalunya a càrrec de Joan Altimira, que inclou a més plantes ornamentals i al·lòctones, falgueres, líquens i fongs.
Sioc Servei d'informació ornitològica de Catalunya, portal que recull les dades disponibles de població, distribució i hàbitat a Catalunya de cadascuna de les espècies d'ocells.
Obac Extens arxiu de fotografies de natura realitzades a Catalunya i arreu del món per Francesc Muntada i d'altres reconeguts fotògrafs.
IberiaNature Web en anglès sobre la natura a la península ibèrica; especial atenció al blog de Lucy Brzoska.
Encyclopedia of Life Projecte col·lectiu de documentació de totes les espècies vives de la Terra.
Osona Natura Informació i actualitat de la natura a la comarca d'Osona a càrrec del Grup de Naturalistes d'Osona, constituït com a delegació territorial de la ICHN
Grup de Naturalistes d'Osona Delegació territorial de la ICHN a la comarca d'Osona, amb informació de les activitats i programes de treball naturalista.
Grup de Natura del Solsonès Associació naturalista, integrada al Centre d'Estudis Lacetans, amb els objectius d'estudiar i protegir la natura de la comarca del Solsonès.
ICHN delegació de la Garrotxa La delegació territorial de la ICHN a la comarca de la Garrotxa, amb la presentació del grup i informació de les activitats i de les línies de recerca.
Oxygastra Grup d'estudi dels odonats -és a dir libèl·lules i espiadimonis- de Catalunya, organitzat com a grup de treball de la ICHN
Societat Catalana de Lepidopterologia El món de les papallones a Catalunya presentat per la SCL, entitat adherida a la ICHN
Papallones del Berguedà Les papallones diürnes de la comarca veïna del Berguedà i resultats de controls periòdics d'itineraris de la xarxa CBMS per Eloi Escútia
CBMS Catalan Butterfly Monitoring Scheme, xarxa de seguiment de les poblacions de ropalòcers a Catalunya
Himenòpters de Ponent Col·lecció dels micro-himenòpters, alguns d'ells productors de cecidis, de la plana de Lleida.
Estació biològica de l'Aiguabarreig Espais naturals de la confluència dels rius Segre, Cinca i Ebre
Llobregat SOStenible Plataforma d'entitats de la conca del Llobregat promotores de la declaració de l'"Any del Llobregat" durant a l'any hidrològic 2011-2012.
Prou Sal ! Entitat de Sallent dedicada a cridar a la mobilització popular i acabar amb el desastre ecològic dels runams de residus salins de la mineria de potassa.
Grup Ecologista d'Avinyó Grup ecologista local amb una especial dedicació a l'estudi, conservació i gestió de la xarxa fluvial, tant de les fonts com de la riera Gavarresa.
Coves del Toll Coves del Toll i Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià.
Centre Excursionista de Mura Informació d'activitats del Centre Excursionista de Mura, de natura del PN de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i registres meteorològics de Mura.
Centre Excursionista 2x2 Santpedor Propostes excursionistes, moltes d'elles al Bages, del centre 2x2 Santpedor, a més de les dades meteorològiques on line de Santpedor.
Patrimoni geològic Bloc de camp de patrimoni geològic i afloraments d'interès de Catalunya per Isaac Camps Gamuni, geòleg.
Espeleo Club Gràcia Actualitat en espeleologia i reportatge de la primera exploració sencera del recent carst desenvolupat a la muntanya de Sal de Cardona.
Manresainfo.cat Edició local de Manresa del diari Nació Digital.cat
El Pou Revista manresana d'informació i opinió, de periodicitat mensual.
Ecodiari Actualitat, crítica i anàlisi per a la nova era solar.